Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Teľacinu položíme na plech, ochutíme soľou a čiernym korením a polejeme lyžicou olivového oleja.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme hodinu a 20 minút.
Medzitým osmažíme na oleji dozlata cibuľky nakrájané na kocky. Preložíme ich do misky. Pridáme rascu, koriander, med, cesnak, nadrobno nakrájané sušené marhule, olivový olej, nadrobno nakrájanú mätu, horčicu a miešame, kým nezískame hustú pastu.
Teľacinu opatrne vyberieme z rúry, potrieme ju pripravenou zmesou a znova vložíme do rúry piecť na 20 minút. Po vychladnutí nakrájame a podávame so zeleninou osmaženou na citrónovom masle.
Zeleninu pripravíme tak, že ju najprv oblanšírujeme. Vložíme ju na 4 minúty do vriacej vody a následne prelejeme studenou vodou. Potom ju preložíme na stredne rozpálenú panvicu s roztopeným maslom, pridáme soľ, čierne korenie, čerstvý rozmarín, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru z polovice citróna a víno. Dusíme, kým sa víno nezredukuje.