Recepty Tekvicový prívarok so strateným vajcom

Suroviny

1 kg maslovej tekvice
100 g masla
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
5 g tymiánu
2 g bobkového listu
2 g nového korenia
250 ml smotana 33 %
5 vajec
25 g tekvicových semienok
25 g soli
1 g mletého čierneho korenia
50 ml tekvicového oleja
1 ks žeruchy

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

Polovicu prívarku zvyknem odobrať a najemno rozmixovať na pyré. Prívarok tak získa skvelú konzistenciu.

Postup

1

Maslo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak.

2

Následne ošúpanú a na strúhadle nastrúhanú tekvicu dobre orestujeme.

3

Pridáme čerstvý tymian, bobkový list a nové korenie. Podlejeme vodou a keď je tekvica mäkká, pridáme smotanu. Keď sa voda odparí a smotana zredukuje, prívarok ochutíme soľou a korením. Kto chce, môže pridať aj trochu octu a cukru.

4

Podávame s vajíčkom uvareným buď natvrdo, namäkko alebo pripravené ako stratené vajce. Nakoniec pridáme tekvicové jadierka, tekvicový olej a dozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!

Pripravte si perfektné stratené vajce podľa nášho receptu, ktorý nájdete TU.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept