Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Chutné recepty Martina Nováka
Martinov tip:
Polovicu prívarku zvyknem odobrať a najemno rozmixovať na pyré. Prívarok tak získa skvelú konzistenciu.
Maslo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak.
Následne ošúpanú a na strúhadle nastrúhanú tekvicu dobre orestujeme.
Pridáme čerstvý tymian, bobkový list a nové korenie. Podlejeme vodou a keď je tekvica mäkká, pridáme smotanu. Keď sa voda odparí a smotana zredukuje, prívarok ochutíme soľou a korením. Kto chce, môže pridať aj trochu octu a cukru.
Podávame s vajíčkom uvareným buď natvrdo, namäkko alebo pripravené ako stratené vajce. Nakoniec pridáme tekvicové jadierka, tekvicový olej a dozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!
Pripravte si perfektné stratené vajce podľa nášho receptu, ktorý nájdete TU.