Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Sviečkovú necháme odstáť asi hodinu pri izbovej teplote. Rúru vyhrejeme na 240 °C.
Sviečkovú odblaníme, umyjeme, jemne potrieme olejom a obalíme v korení.
Na panvicu dáme olej a sviečkovú prudko opečieme zo všetkých strán. Dáme na plech a pečieme asi 25 minút. Upečenú sviečkovicu presunieme na dosku a necháme odpočívať 10 – 15 minút.
Listy z vetvičky tymianu nadrobno nasekáme a pripravíme si omáčku.
Maslo roztopíme na panvici a na ňom opečieme nadrobno nakrájané šalotky dozlatista.
Panvicu odtiahneme z ohňa, nalejeme do nej koňak. Vrátime na oheň a po zovretí povaríme 1 – 2 minúty.
Smotanu a dijonskú horčicu zmiešame, prilejeme do koňaku a varíme asi 5 minút. Pridáme parmezán a roztopíme ho za stáleho miešania. Odstavíme.
Pridáme listy tymianu, 1 čajovú lyžičku koňaku, soľ a korenie podľa chuti. Mäso nakrájame na plátky a na tanieri prelejeme omáčkou. Podávame so zelenými fazuľkami alebo varenou špargľou.