Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mrazené hríby necháme cez noc v chladničke, aby rozmrzli. Zeleninu ošúpeme a pokrájame na kocky. Vložíme ju do hrnca, zalejeme studenou vodou, mierne osolíme a varíme asi 20 minút.
Medzitým si vyberieme hríby z chladničky a pokrájame ich na väčšie kúsky. Sušené huby dáme do hrnca a necháme zovrieť v asi 0,5 l vody. Varíme ich ešte niekoľko minút, kým nezmäknú. Huby precedíme a pokrájame na prúžky, vodu, v ktorej sa varili, nevylievame.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo, osmažíme cibuľu do sklovita a potom hneď pridáme cesnak. Jemne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
Pridáme pokrájané huby a hríby, osmažíme, preložíme do zeleninového vývaru, prilejeme aj hubový vývar a dochutíme tymianom a bobkovým listom. Panvicu ešte vypláchneme trochou vývaru, aby sme získali všetku chuť z praženia húb. Hubovú polievku varíme asi 15 minút na miernom plameni, kým sa nespoja všetky chute.
Nakoniec dosolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, prilejeme 30 % smotanu a prisypeme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať – do polievky ju pridáme až tesne pred podávaním, aby sme zachovali jej čerstvú arómu. Polievku prelejeme do polievkovej misy alebo priamo na taniere a ozdobíme kyslou smotanou.