Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Začneme s prípravou mäsa. Suroviny na prípravu zmesi na marinovanie zmiešame v nízkej nádobe a mäso namarinujeme z oboch strán. Prikryjeme alobalom a minimálne na 30 minút, maximálne na 2 hodiny odložíme nabok.
Medzitým pripravíme šalát, bataty a omáčku chimichurri. Začneme šalátom. Červenú repu nakrájame na hrubé pláty, kučeravý kel rozdrobíme na menšie časti, cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olivový olej, koreniny a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Mandle osmažíme na suchej panvici a ozdobíme nimi opečené suroviny na šalát.
Bataty ošúpeme, nakrájame na kolieska hrubé približne jeden centimeter. Polejeme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, čiernym korením a rozdrobeným rozmarínom.
Vložíme do teplovzdornej nádoby a následne do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme zhruba 20 minút. Upečené bataty posypeme čili vločkami.
Na záver pripravíme chimichurri omáčku. Petržlenovú vňať a koriander umyjeme, nasekáme nadrobno a vložíme do mixéra. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, čili papričky, vínny ocot a šťavu z citróna. Mixujeme, kým nevznikne hustá omáčka. Pridáme soľ a čierne korenie.
Steak položíme na rozohriatu grilovaciu panvicu a grilujeme 3 až 6 minút z každej strany. Pred narezaním na niekoľko minút odstavíme. Podávame s omáčkou chimichurri, batatmi a pečeným šalátom.