Recepty Šošovicovo-špenátové lievance

Suroviny

1 šálka červenej šošovice
2 hrsti špenátových listov (mladých)
1 strúčik cesnaku (pre deti po 1. roku veku)
½ šálky vody
2 PL hladkej múky špaldovej
¼ ČL rasce (celej)
kurkuma
soľ

Postup

1

Šošovicu umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 15 – 20 minút. Zlejeme.

2

Všetky suroviny okrem špenátu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú, polotekutú hmotu. Ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu vody.

3

Špenátové listy nakrájame na tenké prúžky a jemne vmiešame do cesta.

4

Opekáme ako lievance, asi dve minúty z každej strany.

5

Môžeme podávať ako hlavné jedlo s jogurtom či dipom, alebo ako prílohu k zelenine.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept