Recepty Slaný koláč

Suroviny

400 g lístkového cesta
4 cibule (nakrájané na tenké plátky)
1 PL olivového oleja
20 g hnedého cukru
1 tekvica hokkaido (menšiu, nakrájanú na malé kocky)
100 g syra s modrou plesňou
4 PL smotany 30%
šalvia
čierne korenie

Popis

Lístkové cesto rozvaľkáme na doske a vyložíme ním plech na pečenie.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Prisypeme cukor a za stáleho miešania opekáme asi 10 minút. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Umyjeme tekvicu, vydlabeme vnútro a so šupkou nakrájame na kocky. Nakrájanú tekvicu vložíme do zapekacej misky a necháme piecť v rúre asi 30 minút. Keď je cibuľa skaramelizovaná a tekvica upečená, zmiešame ich v miske spolu s rozdrobeným syrom
a so smotanou. Zmes nalejeme na cesto a posypeme šalviou. 

Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25 minút.

Servírovanie

Koláč servírujeme nakrájaný na dieliky. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4