Recepty Silvestrovské tyčinky so syrom a prosciuttom

Suroviny

2 plátky lístkového cesta
2 balenia prosciutta
200 g parmezánu (alebo strúhaného syra pecorino)
provensalské korenie

Popis

Také jednoduché, a pritom také chutné. Pridajte trochu syra a prosciutta a budete sa cítiť ako v kulinárskom nebi. Šťastný nový rok! 

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

Rozprestrieme lístkové cesto a vyvaľkáme ho (alebo použijeme už rozvaľkané).

3

Cesto potrieme olivovým olejom a posypeme provensalským korením.

4

Na polovicu cesta uložíme dve vrstvy prosciutta.

5

Cesto preložíme na polovicu a pomocou krájača na pizzu ho nakrájame na pásiky.

6

Každý pásik cesta s prosciuttom zatočíme do tvaru špirály. Jednotlivé tyčinky naukladáme na plech, ktorý sme si predtým vystlali papierom na pečenie.

7

Tyčinky potrieme vajíčkom, posypeme provensalským korením a posypeme strúhaným parmezánom.

8

Pečieme dozlatista cca 15 minút.

9

Podávame teplé alebo studené.

Tipy:
1. Ak použijete mrazené lístkové cesto: Z mrazničky ho vyberte aspoň 45 minút pred použitím. Rozbaľte ho, aby sa rozmrazilo rýchlejšie.
2. Upečené tyčinky musia byť zlatohnedé, aby boli naozaj chrumkavé. Ak ich z rúry vytiahnete príliš skoro, budú mäkké. Ak je to potrebné, radšej ich nechajte v rúre o pár minút dlhšie. 

Tieto skvelé tyčinky môžete podávať k bielemu aj červenému vínu. Aby ste Nový rok oslávili čo najlepšie, odporúčame vám vyskúšať naše Tesco Finest Prosecco.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4