Recepty Silvestrovské blondies

Suroviny

195 g hladkej múky
½ lyžičky soli
120 g bielej čokolády (kvalitnej, posekanej na malé kúsky)
320 g hnedého cukru
lyžičky vanilkového extraktu (alebo vanilkový struk)
1 lyžička prášku do pečiva
½ lyžičky sódy bikarbóny
165 g masla (rozpustené)
1 vajce (väčšie)
Na krém:
250 g mascarpone
125 ml smotany 30%
1 pomaranč (len kôra)

Popis

Múku, soľ, kypriaci prášok, sódu a posekanú čokoládu zmiešame dohromady. Cukor s maslom vyšľaháme do peny, pridáme vajce, vanilku a prešľaháme. Do krému vmiešame múčnu zmes. Cesto nalejeme do menšieho, maslom vytretého plechu a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Nepichajte do cesta špáradlom. Rovnako ako brownies, aj blondies majú byť v strede stále mäkké a šťavnaté. Povrch bude lesklý a pevný.

Na krém si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a pomarančovou kôrou.

Krém nanesieme na upečený koláč.

Silvestrovské blondies

Ozdobíme pralinkami alebo čokoládou (ktoré sme si ozdobili ciferníkom ako na hodinách).

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4