Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ryžu orestujeme na oleji, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom a prikrytú dusíme. Do ryže pridáme kúsky masla, nastrúhaný parmezán a poriadne premiešame. Nakoniec primiešame žĺtky – ryža by už v tomto momente mala byť dostatočne vychladnutá, aby sa žĺtky neuvarili. Takto pripravenú ryžu rozložíme na veľký tanier a necháme vychladnúť. Do väčšej panvice dáme olej a pridáme mleté hovädzie mäso. Mäso chvíľu podusíme, potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa udusená, pridáme do mäsa lúpané a nadrobno nakrájané paradajky a hrášok. Napokon dochutíme prelisovanými strúčikmi cesnaku a necháme asi 30 minút podusiť. Keď je omáčka uvarená, odstavíme a necháme vychladnúť.
Z vychladnutých surovín tvarujeme guľky: vezmeme kúsok ryže a palcom vytvoríme v strede dierku, do ktorej vložíme kúsok mozzarelly. K syru pridáme za lyžicu ragú. Guľôčku uzavrieme ďalším kúskom ryže. Pripravené guľôčky obalíme v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke. Vypražíme a podávame s čerstvým šalátom.