Recepty Sezamovo-zázvorové ryžové slíže

Suroviny

150 g ryžových rezancov
3 šálky pekingskej kapusty (nakrájaná na rezance)
1 jarná cibuľka (jemne nakrájaná)
sezam
Omáčka
2 strúčiky cesnaku
2 PL zázvoru (jemne nasekaného)
2 PL sójovej omáčky
2 PL javorového sirupu
1 ČL sezamového oleja
1 ČL mletej červenej papriky

Postup

1

Umyté kapustné listy nakrájame na tenké rezance.

2

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.

3

Cesnak a zázvor nasekáme nadrobno, dáme do kastróla alebo na wok panvice a pridáme ostatné ingrediencie na omáčku. Po zovretí povaríme asi 3 minúty.

4

Znížime teplotu, pridáme kapustné prúžky, premiešame, pridáme ryžové rezance a ešte raz dobre premiešame.

5

Podávame posypané sezamovými semiačkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept