Recepty Šalát z ružičkového kelu, mrkvy a zo zázvoru

Suroviny

3 PL sezamového oleja
1 ks zázvoru (veľkého 3 cm)
½ citróna (šťava z polovice citróna)
2 PL sójovej omáčky
PL javorového sirupu
450 g ružičkového kelu
225 g mrkvy
150 g reďkoviek
4 jarné cibuľky
30 g koriandra

Postup

1

Pripravíme si dresing. V miske rozmiešame sezamový olej, ošúpaný a postrúhaný zázvor, citrónovú šťavu, sójovú omáčku a javorový sirup. Odložíme bokom.

2

Ružičkový kel uvaríme domäkka, najlepšie na pare. Mrkvu, reďkovky a jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Ružičkový kel, reďkovky a jarnú cibuľku nakrájame na tenké plátky a mrkvu na tenké pásiky. Všetku zeleninu spolu s nahrubo pokrájaným koriandrom zmiešame v miske.

3

Zeleninu rozložíme na veľký tanier a servírujeme s dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept