Recepty Šalát s pečeným hroznom a jablkom

Suroviny

3 červené jablká (Tesco)
150 g bieleho hrozna (Tesco bieleho bezkôstkového hrozna Čerstvá voľba)
150 g červeného hrozna (Tesco červeného bezkôstkového hrozna Čerstvá voľba)
4 PL olivového oleja
250 g šalátu (mix)
100 g kelu (kučeravého)
50 g tekvicových semienok (lúpaných pražených)
Dresing:
3 PL jablčného octu
3 PL olivového oleja
2 PL javorového sirupu
½ ČL mletého čili
½ ČL soli

Postup

1

Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Dáme ich do misky, prilejeme 2 polievkové lyžice oleja a premiešame. Hrozno rozdelíme na jednotlivé bobuľky, dáme ich do druhej misky a zmiešame s dvomi polievkovými lyžicami olivového oleja. Jablká presunieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Následne pridáme hrozno a pečieme ešte 10 minút, kým ovocie nie je mäkké. Odložíme ho bokom.

2

Medzitým si pripravíme dresing. V miske zmiešame jablčný ocot, olivový olej, javorový sirup, mleté čili a soľ. Odložíme bokom.

3

V miske zmiešame umytý a osušený šalát a nakrájaný kučeravý kel. Pridáme dresing a premiešame. Potom pridáme pečené jablká a hrozno. Posypeme tekvicovými semiačkami a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept