Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Dáme ich do misky, prilejeme 2 polievkové lyžice oleja a premiešame. Hrozno rozdelíme na jednotlivé bobuľky, dáme ich do druhej misky a zmiešame s dvomi polievkovými lyžicami olivového oleja. Jablká presunieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Následne pridáme hrozno a pečieme ešte 10 minút, kým ovocie nie je mäkké. Odložíme ho bokom.
Medzitým si pripravíme dresing. V miske zmiešame jablčný ocot, olivový olej, javorový sirup, mleté čili a soľ. Odložíme bokom.
V miske zmiešame umytý a osušený šalát a nakrájaný kučeravý kel. Pridáme dresing a premiešame. Potom pridáme pečené jablká a hrozno. Posypeme tekvicovými semiačkami a podávame.