Recepty Ryžové rezance s brokolicou a lososom

Suroviny

200 g ryžových rezancov
2 PL slnečnicového oleja
1 strúčik cesnaku (nakrájané nadrobno)
1 jarná cibuľka
čili paprička (čerstvá)
2 lososy
1 brokolica
1 PL citróna (alebo limetka, len šťava)
½ ČL hnedého cukru
2 dcl kokosového mlieka (alebo smotany)
1 ČL karí korenia
½ ČL mletého čierneho korenia
½ ČL soli
2 PL kešu (nasekané, alebo arašidy)

Popis

Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme rezance. Keď sú hotové, prelejeme ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a odložíme bokom (ryžové rezance je lepšie nedovariť, ako rozvariť). Vo woku (alebo v hlbokej panvici) rozohrejeme olej. Keď bude horúci, pridáme cesnak, jemne opečieme, pridáme lososa nakrájaného na kocky. Potom rýchlo pridáme cibuľku, karí, čili a spoločne opekáme asi minútu. Pridáme ružičky brokolice (môže byť surová, prípadne predvarená), citrónovú šťavu, cukor, mleté korenie, soľ. Na záver pridáme ryžové rezance, kokosové mlieko, chvíľku opražíme a posypeme orechmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept