Recepty Rizoto s ružičkovým kelom a parmezánom

Suroviny

10 g masla
½ cibule
150 g ryže (Tesco Ryže strednozrnnej lúpanej)
1 strúčik cesnaku
500 ml zeleninového vývaru
½ cukety
180 g ružičkového kelu
½ citróna (šťava z polovice citróna)
25 g parmezánu
soľ
mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup

1

Vo veľkej panvici rozpustíme maslo. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme 5 minút. Následne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nastrúhanú polovicu cukety a najemno nakrájaný ružičkový kel. Restujeme 5 minút.

2

Pridáme prepláchnutú ryžu, soľ a mleté čierne korenie a restujeme ešte minútu. Následne po naberačkách a za stáleho miešania pridávame vývar (vždy až vtedy, keď sa predchádzajúce množstvo vpije). Pokračujeme, kým neminieme všetok vývar a ryža nie je uvarená al dente (približne 15 – 18 minút). Minútu pred dovarením vmiešame citrónovú šťavu a parmezán. Odložíme bokom.

3

Rizoto rozdelíme do misiek a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept