Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Príprava cíceru na hummus
Cícer na noc namočte do studenej vody, vďaka čomu zlepšíte jeho stráviteľnosť a nebude spôsobovať nadúvanie. A skráti sa doba varenia. Cícer vložte do hrnca s vodou a pridajte ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny. Cícer varíme na stredne silnom ohni približne 20 minút, až kým cícer nezmäkne. Scedíme ho a dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili zvyšky sódy bikarbóny.
Príprava základnej zmesi
Do kuchynského robota vložíme olúpaný strúčik cesnaku a pridáme citrónovú šťavu, pastu tahini, rascu, soľ a 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Celú zmes na domáci hummus poriadne rozmixujeme.
Pridanie cíceru do zmesi
Do zmesi pridáme uvarený cícer a rozmixujeme v kuchynskom robotovi. Mixujeme dovtedy, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. Ak je domáci hummus príliš hustý, pridáme niekoľko polievkových lyžíc vody a mixujeme ďalej.
Servírovanie domáceho hummusu
Hummus premiestnime do servírovacej misy, polejeme olivovým olejom, ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a mletou červenou paprikou. Tieto prísady dodajú hummusu skvelú chuť. Domáci cícerový hummus podávame ako predjedlo, ako dip napríklad k tortillám alebo ako súčasť jedál a šalátov. Hummusovú pomazánku si môžete natrieť na pita chlieb, lavaš alebo opečený toast.