Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Do hrnca dáme kokosový olej a na dno položíme 1 zrnko kukurice, prikryjeme pokrievkou. Zohrievame a pozorne počúvame, kým kukurica vypukne na pukanec. Keď prvé zrnko praskne, prisypeme zvyšnú kukuricu, zamiešame ju s olejom a hrniec opäť prikryjeme. Pukance začnú praskať. Keď pukanie prestane, odstavíme hrniec z tepla. Môžeme jemne nadvihnúť pokrievku, ale je potrebné dávať pozor, nech nám z hrnca nevystrelia. Pukance vysypeme do misy. Podľa chuti osolíme a môžeme pridať aj korenie.
Ak chceme maslovejšiu príchuť, pridáme 2 lyžice masla alebo najemno nastrúhaný parmezán pre syrové pukance.
Pukance si môžeme dochutiť aj na sladko: V hrnci roztopíme 50 g masla. Prelejeme do misy, pridáme 2 lyžičky škorice, ½ lyžičky mletej papriky, lyžičku soli, 5 lyžičiek kryštálového cukru a dve lyžice oleja. Touto zmesou prelejeme hotové pukance.