Recepty Steak s omáčkou z farebného korenia

Suroviny

400 g Rib eye steaku (alebo Striploin steaku)
2 ČL soli
2 PL štvorfarebného korenia
2 PL masla
250 ml smotany na varenie
50 ml javorového sirupu (alebo 2 PL medu)
Príloha podľa chuti:
zemiaky
zelená fazuľa (so slaninou)

Viete, ako si pripraviť steak? S omáčkou z farebného korenia chutí fantasticky, či je pripravený well done, medium alebo blue rare.

Popis

Dopriať si hovädzí steak znamená významne posilniť naše telo, podporiť krvotvorbu a zvýšiť našej obranyschopnosť. Preto ho odporúča aj naša spolupracovníčka Zuzana Pavelková Šafářová: "Hovädzí steak by som odporučila konzumovať raz za čas ako mužom, tak ženám. Steak je veľmi vhodný v redukcii, len by som v tomto prípade vynechala omáčku a ako prílohu volila tepelne upravenú zeleninu a doplnila přílohovým salátkem. Menej tuku obsahuje Striploin steak než Rib Eye. "Upozorňuje však na slaninu:" Fazuľky opečené na slanine budú síce báječne chutiť, len sa slaninou obzvlášť opatrne, mala by pokrm len dochutiť. Rozhodne slaninu na panvici nevypražte, veľmi ľahko tak vzniknú látky s potenciálne karcinogénnym účinkom. "

Postup

1

Podrvíme korenie tak, aby nám ostali väčšie kúsky.

2

Dôkladne posypeme mäso korením a mierne pozatláčame kúsky do mäsa.

3

Poriadne rozpálime panvicu, položíme na ňu steak a opečieme z oboch strán podľa hrúbky mäsa a podľa chuti (blue rare 1 – 2 minúty, medium 4 minúty, well done 7 minút). Potom mäso odložíme z panvice.

4

Znížime teplotu panvice, rozpustíme 1 PL masla, pridáme javorový sirup alebo med a dobre premiešame. Pridáme smotanu na varenie a ešte chvíľu miešame. Potom pridáme zvyšné maslo a varíme až kým omáčka nezhustne.

5

Steak servírujeme s touto omáčkou.

6

Tip: Ako prílohu môžeme zvoliť zelené fazuľky opražené na slaninke alebo pečené zemiaky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4