Recepty Portobello steak

Suroviny

5 šampiňónov (portobello alebo dubáky)
2 PL slnečnicového oleja
1 ČL rozmarínu
5 cibúľ
1 PL masla
1 PL kryštálového cukru
5 jarných cibuliek
5 zemiakov (veľkých)
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL soli

Popis

Z húb odrežeme nožičky, hlavičky umyjeme a pripravíme si marinádu.

Zmiešame olej s koreninami a so soľou a poriadne ho vmasírujeme do húb.

Tie grilujeme z každej strany asi 3 minúty dochrumkava. Veľký zemiak upečieme v alobale. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a orestujeme na masle s lyžicou cukru, kým nenadobudne krásnu tmavohnedú farbu. Dusíme domäkka a dochutíme soľou.

Portobello steak Podávame ako prílohu spoločne s pečeným zemiakom, ktorý posypeme jarnou cibuľkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept