Recepty Plnený piknikový bochník

Suroviny

300 g chleba
200 ml bazalkového pesta
špenátový list (alebo list ľadového šalátu)
saláma (alebo šunka)
mozzarella (alebo iný mäkký syr)
paradajky (veľké, mäsité)
bylinková nátierka (alebo majonéza)
zelené olivy (podľa chuti možno doplniť, alebo sušené paradajky, nivu, nakladanú kapiu)

Popis

Z chleba odrežeme vrchnú časť, zvnútra vyberieme striedku a vytrieme bazalkovým pestom. Potom nahusto poukladáme vrstvy salámy, šunky, syra, šalátu, paradajok a chlebovú striedku potretú bylinkovou nátierkou, až kým bochník celý nenaplníme. Vrchnák tiež natrieme pestom, pevne uzavrieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.

Na pikniku si bochník už len pokrájame na plátky, v ktorých sa ukáže krásny prierez. Do plnky môžeme pridať aj iné obľúbené ingrediencie, napríklad sušené paradajky, olivy, nivu, nakladanú kapiu a pod.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept