Recepty Pivná polievka so slaninou a s čedarom

Suroviny

0.6 ml svetlého piva
10 dag slaniny
10 dag čedaru (nastrúhaného)
1 l hovädzieho vývaru
6 vajec
500 ml kyslej smotany
½ ČL kryštálového cukru
mleté čierne korenie
soľ
pažítka

Popis

V nepriľnavom hrnci osmažíme slaninu pokrájanú na kocky. Prilejeme pivo, vývar a necháme prejsť varom. Vajcia rozmiešame so smotanou a vlejeme do polievky. Polievku už nevaríme, iba ju dochutíme soľou a korením. Polievku servírujeme v miskách ozdobenú strúhaným čedarom a posekanou pažítkou. TIP: Ušetrite si prácu s vývarom a použite rýchlejší variant v podobe bujónu. Stačí ho zaliať horúcou vodou!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept