Recepty Pikantný casserole s vegetariánskou klobásou

Suroviny

8 ks párkov (Tesco Plant Chef pikantných tofu párkov)
2 lyžice olivového oleja
1 ks cibule
1 lyžica červeného vinného octu
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 štipka údenej mletej papriky
400 g lúpaných paradajok
1 ks červenej papriky
1 ks cukety
100 ml červeného vína
2 ks bobkového listu
400 g bielej fazule v slanom náleve (1 konzerva)
½ čajovej lyžičky soli
Vrchná posýpka
50 g strúhanky (z Tesco Free From bezlepkového tmavého chleba)
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice petržlenovej vňate
1 štipka soli
1 lyžica olivového oleja

Postup

1

Na panvici rozohrejeme dve polievkové lyžice olivového oleja, pridáme párky spolu s paprikou nakrájanou na väčšie kúsky a opekáme 5 minút.

2

Párky s paprikou odložíme nabok a na panvicu dáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 7 minút. Následne pridáme vínny ocot, paradajkový pretlak, údenú mletú papriku a soľ. Premiešame. Pridáme lúpané paradajky, víno, bobkové listy a scedenú, no neopláchnutú fazuľu, papriku, párky a nakrájanú cuketu. Privedieme do varu.

3

Zmes prelejeme do zapekacej misy a pečieme na 200 °C asi 20 minút.

4

Medzitým si pripravíme posýpku. Z chleba si v mixéri pripravíme strúhanku a zmiešame ju v miske s pretlačeným cesnakom, štipkou soli a nasekanou petržlenovou vňaťou. Po 20 minútach zapekaciu misu vytiahneme, jej obsah posypeme posýpkou, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme ešte 10 minút, kým nebude strúhanka zlatistá a chrumkavá.

5

Necháme niekoľko minút odstáť a podávame.

6

Tip: Odporúčame podávať s ľahkým zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept