Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na panvici rozohrejeme dve polievkové lyžice olivového oleja, pridáme párky spolu s paprikou nakrájanou na väčšie kúsky a opekáme 5 minút.
Párky s paprikou odložíme nabok a na panvicu dáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 7 minút. Následne pridáme vínny ocot, paradajkový pretlak, údenú mletú papriku a soľ. Premiešame. Pridáme lúpané paradajky, víno, bobkové listy a scedenú, no neopláchnutú fazuľu, papriku, párky a nakrájanú cuketu. Privedieme do varu.
Zmes prelejeme do zapekacej misy a pečieme na 200 °C asi 20 minút.
Medzitým si pripravíme posýpku. Z chleba si v mixéri pripravíme strúhanku a zmiešame ju v miske s pretlačeným cesnakom, štipkou soli a nasekanou petržlenovou vňaťou. Po 20 minútach zapekaciu misu vytiahneme, jej obsah posypeme posýpkou, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme ešte 10 minút, kým nebude strúhanka zlatistá a chrumkavá.
Necháme niekoľko minút odstáť a podávame.
Tip: Odporúčame podávať s ľahkým zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.