Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pečená kapia plnená quinoou a zeleninou
Rúru predhrejeme na 190 °C. Kapie pozdĺžne prekrojíme a odstránime z nich semienka.
Nakrájame fazuľky, cukinu a bazalku a vložíme do stredne veľkej nádoby.
Zmiešame zeleninu s varenou quinoou.
Nakrájame cibuľu, cesnak, huby, zeler, mrkvu a sladký zemiak.
Panvicu nahrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme olej a keď je olej horúci, opražíme cibuľu a cesnak dosklovita. Potom pridáme zeleninu a opekáme ju, kým nezmäkne.
Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni.
Preložíme varenú zeleninu do nádoby so surovou zeleninou a zmiešame. Dochutíme soľou a korením.
Kapiu naplníme zeleninovou zmesou a pevne ju utlačíme.
Navrch naplnenej kapie dáme paradajkovú omáčku, ako aj na spodok hrnca. Prikryjeme fóliou.
Premiestnime do pece a pečieme 45 minút. Potom vyberieme z rúry a odstránime fóliu. Zvýšime teplotu na 200 °C. Vrátime kapiu do rúry a pečieme ďalších 15 minút.
Vyberieme z rúry a podávame v polievkovom tanieri. Na každú plnenú kapiu nalejeme paradajkovú omáčku z misky.