Recepty Pečená kačica na pomarančoch

Suroviny

1 kačica (asi 2 kilá)
1 červená cibuľa (stredne veľká)
3 mrkvy (menšie)
1 petržlenová vňať (veľká)
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
2 vetvičky tymiánu
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
2 pomaranče
2 ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
Lokše:
500 g zemiakov
175 g hladkej múky
soľ

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Nakrájame očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen.

2

Na dno veľkej panvice, hrnca alebo hlbokého plechu rozložíme zeleninu, bylinky a cesnak.

3

Jeden pomaranč dobre umyjeme, rozkrojíme a vložíme do kačky.

4

Z druhého pomaranča vytlačíme šťavu a potrieme ňou kačicu zvnútra aj zvonka. Potom kačicu dobre zvnútra aj zvonka nasolíme a okoreníme. Kačicu vložíme do horúcej rúry a pečieme asi 2,5 hodiny. Po prvých 90 minútach odoberieme tuk a toto zopakujeme potom každých 15 minút. Keď je koža zlatohnedá a chrumkavá, kačicu dopečte, vyberte z pekáča a pred porciovaním nechajte ešte 10 minút dôjsť. Podávame so zemiakmi alebo lokšami.

5

Lokše V šupe uvarené zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, soľou a vypracujeme hladké cesto. Z neho odkrajujeme kúsky, rozvaľkáme ich na placku a opekáme na horúcej panvici. Lokše pomastíme kačacou masťou, alebo ich na masti na horúcej panvici opečieme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4