Recepty Patizónový slaný koláč

Suroviny

1 balenie krehkého cesta
700 g paradajok
1 patizón (menší)
2 balenia kyslej smotany
1 vajce
kôpor
čierne korenie
soľ

Popis

Paradajky a patizón nakrájame na tenké kolieska. Zbavíme ich semiačok a odložíme. Krehké cesto vložíme do formy na pečenie a odrežeme prebytočné okraje. Postupne na cesto ukladáme vrstvu patizónu a vrstvu paradajok až tesne pod okraj cesta. Pár koliesok paradajok si odložíme bokom. V miske zmiešame smotanu s vajíčkom, soľou, korením a nasekaným čerstvým kôprom. Zmes vylejeme do formy a navrch uložíme zvyšné kolieska paradajky. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 45 – 55 minút, kým nie je cesto zlaté a plnka stuhnutá. Necháme dobre vyhladnúť a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4