Recepty Morčacie stehno v sladkej čili omáčke

Suroviny

kg morčacieho mäsa (z morčacieho stehna (asi 4 kusy)
250 ml čili omáčky (sladkej)
10 plátkov bravčového bôčika (údeného)
soľ

Popis

Mäso vložíme do veľkého potravinárskeho vrecka na zips, zalejeme čili omáčkou a dáme do chladničky na 4 – 8 hodín. Vrecko občas potrasieme, aby sa mäso marinovalo rovnomerne.

Mäso preložíme do nádoby na zapekanie, jemne osolíme a jednotlivé kusy zvinieme.

Ak je to potrebné, zopneme ich špajdľami na ražniči.

Mäso obložíme plátkami bôčika tak, aby sa plátky prekrývali.

Všetko polejeme zvyškom marinády z vrecka a vložíme do rúry predhriatej na 180˚C. Pečieme 60 minút. Po vybratí z rúry odložíme na 10 minút a potom nakrájame na plátky. Stehno výborne chutí teplé, ale aj studené použité ako údenina na chlebíčky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4