Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Morčacie prsia prerežeme tak, aby sa dali otvoriť ako kniha. Roztvorené mäso mierne naklepeme, aby bolo všade rovnakej hrúbky a jemne ho dochutíme soľou a korením. Na masle orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Keď zmäkne, preložíme ho do misky a necháme vychladnúť. Potom k póru pridáme nadrobno nasekané oriešky, na kocky nakrájaný krajec chleba, vajcia, mlieko, soľ a korenie. Rukami spracujeme plnku a naplníme ňou mäso. Prsia zrolujeme a obalíme v niekoľkých vrstvách alobalu. Z rolády vyformujeme pekný valček, aby bola krásne guľatá. Do vyššieho plechu dáme vodu približne do výšky jedného centimetra a na rošte alebo mriežke pečieme roládu v rúre vyhriatej na 175 °C približne 55 až 60 minút. Počas pečenia bude do vody v plechu stekať šťava z mäsa, ktorú môžeme po dopečení mäsa zredukovať či už v rúre alebo na sporáku, pričom nám z nej vznikne výpek, ktorým pri servírovaní polejeme hotové plnené morčacie prsia.