Recepty Morčacie prsia v lístkovom ceste s mladou mrkvou a hráškom

Suroviny

Morčacie prsia v lístkovom ceste:
500 g morčacích pŕs
1 balenie lístkového cesta
1 vajce (len bielok)
3 mrkvy
1 hrsť špenátových listov
250 g mrazeného hrášku
1 PL slnečnicového oleja
1 čl mletého čierneho korenia
½ ČL soli
1 PL mletej červenej papriky
150 g brusnicového džemu
100 g sušených brusníc
½ červenej cibule
1 hrsť petržlenovej vňate
100 ml zeleninového vývaru
Šalát:
2 ks rímskeho šalátu
2 paradajky
Omáčka vinaigrette:
2 PL olivového oleja
citrón (šťava z polovice citróna)
1 štipka soli
mleté čierne korenie (podľa chuti)
1 čl horčice (sladkej)

Postup

1

Celé morčacie prsia rozkrojíme na polovicu a každý diel krátko osmažíme na panvici s olejom na miernom plameni (cca 4 minúty), vyberieme a preložíme na tanier.

2

Pripravíme si blanšírovaný hrášok: Hrášok zalejeme vriacou vodou, necháme dve minúty postáť, preložíme do sitka a prelejeme studenou vodou.

3

Do hrnca vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu, blanšírovaný hrášok, koreniny, zeleninový vývar, čerstvý špenát a na drobné kúsky nakrájanú petržlenovú vňať. Varíme, kým mrkva nezmäkne (nemá byť však rozvarená) a omáčka nezhustne.

4

Lístkové cesto rozložíme na papier na pečenie, prerežeme na polovicu a pridáme naň vychladnutú zeleninovú zmes, brusnice, morčacie prsia a zavinieme. Cesto jemne narežeme asi v dvojcentimetrových odstupoch. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky široké cca 1 cm a položíme navrch závinu. Cesto potrieme bielkom. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180 °C, kým cesto nezhnedne.

5

Podávame so šalátom a s omáčkou vinaigrette: V miske si zmiešajme olej, horčicu, citrónovú šťavu a korenie. Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, do misky pridáme na štvrtiny nakrájané a umyté paradajky a predtým pripravenú omáčku. Všetko zľahka premiešame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept