Recepty Marhuľový koláč

Suroviny

5 marhúľ
350 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
150 g masla (izbovej teploty)
180 g kryštálového cukru
2 vajcia (veľké)
1 ČL vanilkového cukru
125 ml mlieka
soľ
práškový cukor (na posypanie)

Postup

1

Rúru predhrejeme na 175 °C. Marhule umyjeme a nakrájame.

2

Rozmixujeme maslo, cukor, žĺtok a vanilku.

3

Bielka vymiešame, až kým nestuhnú.

4

Pri neustálom miešaní pridávame postupne mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a hmotu z bielkov.

5

Perfektne zmiešanú hmotu vylejeme na plech a navrch poukladáme marhule.

6

Pečieme asi 50 minút. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept