Recepty Makovo-čučoriedková torta

Suroviny

300 g mletého maku
2 ČL prášku do pečiva (bez gluténu)
4 vajcia
180 g trstinového cukru
100 ml smotany 30%
čučoriedky (väčšia hrsť)
tortová forma (s priemerom 24cm)
Na naplnenie a ozdobenie torty:
250 ml smotany 30%
1 mascarpone
čučoriedkový džem
čučoriedky
maliny
mäta

Postup

1

Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme smotanu.

2

Mak zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajíčkovej hmote.

3

Do cesta zľahka vmiešame ovocie.

4

Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

5

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 až 45 minút.

6

Korpus po vychladnutí vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme. Tortu prerežeme pozdĺžne na dve časti.

7

Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone.

8

Korpus naplníme čučoriedkovým džemom a šľahačkovým krémom.

9

Ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4