Recepty Kuracie stehná Piri-piri

Suroviny

4 kuracie stehná
2 jarné cibuľky
oregano (čerstvého, par lístkov)
čili paprička (sušená)
Na marinádu:
1 červená paprika
2 čili papričky (sušené)
1 ČL oregana
2 PL červeného vinného octu
3 strúčiky cesnaku
3 PL olivového oleja
1 citrón (len šťava a kôra)
soľ
čierne korenie

Popis

Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme dohladka. Kuracie stehná jemne narežeme, potrieme marinádou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút alebo ideálne cez noc.

Rúru potom rozohrejeme na 180 °C. Kura vyberieme z chladničky, marinádu zotrieme z mäsa a odložíme ju bokom.

Stehná sprudka opečieme narezanou kožou nadol na panvici. Opekáme približne 5 – 7 minút. Potom stehná preložíme na plech, pridáme jarné cibuľky nakrájané na väčšie kusy, podlejeme ich odloženou marinádou a pridáme približne pohár vody.

Kura pečieme približne 45 – 60 minút, kým nie je úplne hotové. Počas pečenia občas podlejeme vodou tak, aby sa marináda nepripiekla, ale vytvorila jemnú omáčku.

Podávame posypané trochou sušeného čili a čerstvým oreganom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept