Máte radi pikantnú chuť? Ochutnajte tieto stehienka Piri-piri a na iné už nepomyslíte.
4 celé kuracie stehná
2 jarné cibuľky
pár lístkov čerstvého oregana
sušené čili
1 červená paprika
2 sušené čili papričky
1 ČL sušeného oregana
2 PL červeného vínneho octu
3 strúčiky cesnaku
3 PL olivového oleja
šťava a kôra z 1 citróna
soľ
čierne korenie
Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme dohladka. Kuracie stehná jemne narežeme, potrieme marinádou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút alebo ideálne cez noc.
Rúru potom rozohrejeme na 180 °C. Kura vyberieme z chladničky, marinádu zotrieme z mäsa a odložíme ju bokom.
Stehná sprudka opečieme narezanou kožou nadol na panvici. Opekáme približne 5 – 7 minút. Potom stehná preložíme na plech, pridáme jarné cibuľky nakrájané na väčšie kusy, podlejeme ich odloženou marinádou a pridáme približne pohár vody.
Kura pečieme približne 45 – 60 minút, kým nie je úplne hotové. Počas pečenia občas podlejeme vodou tak, aby sa marináda nepripiekla, ale vytvorila jemnú omáčku.
Podávame posypané trochou sušeného čili a čerstvým oreganom.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.