Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme dohladka. Kuracie stehná jemne narežeme, potrieme marinádou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút alebo ideálne cez noc.
Rúru potom rozohrejeme na 180 °C. Kura vyberieme z chladničky, marinádu zotrieme z mäsa a odložíme ju bokom.
Stehná sprudka opečieme narezanou kožou nadol na panvici. Opekáme približne 5 – 7 minút. Potom stehná preložíme na plech, pridáme jarné cibuľky nakrájané na väčšie kusy, podlejeme ich odloženou marinádou a pridáme približne pohár vody.
Kura pečieme približne 45 – 60 minút, kým nie je úplne hotové. Počas pečenia občas podlejeme vodou tak, aby sa marináda nepripiekla, ale vytvorila jemnú omáčku.
Podávame posypané trochou sušeného čili a čerstvým oreganom.