Recepty Kura na hruškách a mede

Suroviny

6 kuracích pŕs (bez kože)
4 hrušky
1 lyžica masla
2 lyžice medu
400 ml červeného vína (na podliatie)
1 štipka mletej škorice
1 čili paprička
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej

Popis

1. Umyté a osušené kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opražíme z obidvoch strán na oleji. Mäso vyberieme a odložíme bokom. 2. Hrušky rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a šupky. Keramickú zapekaciu misu vytrieme maslom, na dno naukladáme pripravené hrušky nakrájané na mesiačiky, posypeme škoricou, čili a pridáme pripravené mäso. Pokvapkáme medom a zalejeme červeným vínom. Prikryjeme alobalom a 30 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. 3. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept