Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Paradajkovú polievku so šošovicou môžete tiež vylepšiť sušenými paradajkami. Najlepšie sú tie domáce. Neviete, ako na to? Poradíme vám.
Ak vám doma ostanú prebytočné paradajky, určite ich nevyhadzujte. Prečítajte si naše tipy, ako ich čo najlepšie spracovať.
Na prípravu tohto receptu sú vhodné veľké zrelé paradajky. Čím sú paradajky zrelšie, tým je ich chuť intenzívnejšia. V zimnom období si nerobte starosti a jednoducho použite paradajky v konzerve.
Tentokrát si pripravíme čerstvé paradajky na olúpanie. Umyjeme ich, nakrojíme nožom „na krížik“ a zalejeme vriacou vodou tak, aby ostali ponorené. Necháme odpočívať cca 5 minút vo vode. Paradajky následne prelejeme studenou vodou a olúpeme. Nakrájame na menšie kúsky a odložíme bokom.
Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom očistenú cibuľu a cesnak. Na získanie zaujímavej chuti, vône a farby pridáme mletú kurkumu. Premiešame a restujeme dozlatista.
K orestovej cibuli a cesnaku pridáme premytú červenú šošovicu, orestujeme, podlejeme vodou, pridáme nakrájané a olúpané paradajky a spolu dusíme, až kým šošovica nezmäkne.
Po zmäknutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, čiernym korením a chilli korením. Podávame s farebným sezamom opraženým nasucho.