Recepty Králik na smotane

Suroviny

1 celý králik
1 cibuľa (väčšia)
500 ml smotany na varenie
2 bobkové listy
3 ks nového korenia
1 ČL mletej červenej papriky
citrón (len šťava)
soľ
mleté čierne korenie
slnečnicový olej (alebo masť)
voda (alebo vývar)
Halušky:
250 g hladkej múky
1 vajce
soľ
voda
slnečnicový olej

Postup

1

Králika očistíme, naporciujeme, umyjeme, osolíme, okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Mäso tak bude ešte jemnejšie.

2

Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom tuku osmažíme dozlata.

3

Na cibuli osmažíme z oboch strán králičie kúsky, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, papriku a dusíme asi pol hodiny.

4

Smotanu vlejeme do vriacej šťavy v hrnci s králikom. Necháme zovrieť a povaríme do zhustnutia.

5

Na halušky zmiešame múku s vajcom, soľou a takým množstvom vody, aby vzniklo redšie pružné cesto. Nesmie sa však liať, ale čiastočne držať tvar.

6

V hrnci dáme zovrieť vodu a sádžeme halušky buď cez sito na halušky, alebo z lopárika odkrajujeme nožom malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať a môžeme poliať trochou oleja.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept