Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Králika očistíme, naporciujeme, umyjeme, osolíme, okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Mäso tak bude ešte jemnejšie.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom tuku osmažíme dozlata.
Na cibuli osmažíme z oboch strán králičie kúsky, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, papriku a dusíme asi pol hodiny.
Smotanu vlejeme do vriacej šťavy v hrnci s králikom. Necháme zovrieť a povaríme do zhustnutia.
Na halušky zmiešame múku s vajcom, soľou a takým množstvom vody, aby vzniklo redšie pružné cesto. Nesmie sa však liať, ale čiastočne držať tvar.
V hrnci dáme zovrieť vodu a sádžeme halušky buď cez sito na halušky, alebo z lopárika odkrajujeme nožom malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať a môžeme poliať trochou oleja.