Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Quinou namočíme do vody a necháme 15 minút postáť. Potom ju dochutíme soľou, korením a dáme variť pod pokrievkou na miernom ohni na približne 10 – 15 minút, kým nenasiakne všetku tekutinu.
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme na kúsky nakrájané stonky zeleru, nahrubo nakrájaný kel a všetko osolíme a okoreníme. Zeleninu podlejeme litrom vody. Pridáme mäso a varíme približne 30 minút.
Z uvarenej polievky vyberieme kuracie mäso, ktoré natrháme na kúsky a rozdelíme na porcie. Do polievky na záver pridáme uvarenú quinou a podávame.
Malý tip: Do polievky môžeme použiť aj zvyšky upečeného kuraťa, stačí ich pridať až tesne pred uvarením.