Recepty Kelová polievka s quinoou

Suroviny

400 g kelu (hlávka)
1 cibuľa (stredná)
2 strúčiky cesnaku
2 stonkové zelery
1 kuracie prsia (alebo stehno)
75 g quinoy červenej
2 PL repkového oleja
soľ
čierne korenie
1 l vody

Popis

Quinou namočíme do vody a necháme 15 minút postáť. Potom ju dochutíme soľou, korením a dáme variť pod pokrievkou na miernom ohni na približne 10 – 15 minút, kým nenasiakne všetku tekutinu.

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme na kúsky nakrájané stonky zeleru, nahrubo nakrájaný kel a všetko osolíme a okoreníme. Zeleninu podlejeme litrom vody. Pridáme mäso a varíme približne 30 minút.

Z uvarenej polievky vyberieme kuracie mäso, ktoré natrháme na kúsky a rozdelíme na porcie. Do polievky na záver pridáme uvarenú quinou a podávame.

Malý tip: Do polievky môžeme použiť aj zvyšky upečeného kuraťa, stačí ich pridať až tesne pred uvarením.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4