Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si čatní. Slivky namočíme na dve hodiny do horúcej vody. Keď nasiaknu vodou, nakrájame ich na štvrtky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Obe suroviny dáme do hrnca, pridáme pretlačený cesnak, vínny ocot, sušený zázvor, mletú rascu, čili vločky, soľ a čierne korenie. Všetko premiešame a privedieme pod pokrievkou do varu. Stiahneme plameň a varíme približne 10 minút, kým slivky nezmäknú. Pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Aby sa zmes neprilepila na dno hrnca, varíme ju za stáleho miešania asi 20 minút bez pokriev- ky. Po uvarení ju premiestnime do uzatvárateľného pohárika. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si karamelizované orechy. Na rozohriatu panvicu pridáme orechy, cukor a maslo. Za stáleho miešania restujeme približne 10 – 15 minút, až kým sa cukor neroztopí a neobalia sa v ňom všetky orechy. Zmes premiestnime na tácku pokrytú papierom na pečenie a rozdelíme na jednotlivé kúsky orechov, aby sa nezlepili. Posolíme a necháme vychladnúť.
Bagetu nakrájame na 1 cm hrubé plátky a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Camembert nakrájame a na každú bagetku položíme z neho jeden plátok. Jednohubky zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 8 – 10 minút, kým sa syr zľahka neroztečie.
Servírujeme so slivkovým čatní a s karamelizovanými orechmi.