Recepty Jednohubky so slivkovým čatní, camembertom a karamelizovanými orechmi

Suroviny

10 plátkov bagety (Tesco Pšeničných bagetiek na dopečenie)
10 plátkov syra camembert (Tesco camembertu)
Čatní:
150 g sliviek (Tesco vykôstkovaných sliviek)
75 g červenej cibule
35 g kryštálového cukru
1 strúčik cesnaku
20 ml červeného vinného octu
1 štipka sušeného zázvoru (mletého)
1 štipka mletej rasce
1 štipka čili vločiek
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
Karamelizované orechy:
100 g vlašských orechov
50 g kryštálového cukru
1 PL masla
½ ČL soli

Postup

1

Pripravíme si čatní. Slivky namočíme na dve hodiny do horúcej vody. Keď nasiaknu vodou, nakrájame ich na štvrtky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Obe suroviny dáme do hrnca, pridáme pretlačený cesnak, vínny ocot, sušený zázvor, mletú rascu, čili vločky, soľ a čierne korenie. Všetko premiešame a privedieme pod pokrievkou do varu. Stiahneme plameň a varíme približne 10 minút, kým slivky nezmäknú. Pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Aby sa zmes neprilepila na dno hrnca, varíme ju za stáleho miešania asi 20 minút bez pokriev- ky. Po uvarení ju premiestnime do uzatvárateľného pohárika. Necháme vychladnúť.

2

Pripravíme si karamelizované orechy. Na rozohriatu panvicu pridáme orechy, cukor a maslo. Za stáleho miešania restujeme približne 10 – 15 minút, až kým sa cukor neroztopí a neobalia sa v ňom všetky orechy. Zmes premiestnime na tácku pokrytú papierom na pečenie a rozdelíme na jednotlivé kúsky orechov, aby sa nezlepili. Posolíme a necháme vychladnúť.

3

Bagetu nakrájame na 1 cm hrubé plátky a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Camembert nakrájame a na každú bagetku položíme z neho jeden plátok. Jednohubky zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 8 – 10 minút, kým sa syr zľahka neroztečie.

4

Servírujeme so slivkovým čatní a s karamelizovanými orechmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept