Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cesnak ošúpeme, rozpolíme a vytrieme ním štyri malé misky na zapekanie. Zemiaky umyjeme, ošúpeme, rozpolíme, nakrájame na tenké plátky a rovnomerne rozdelíme do zapekacích misiek. Kyslú smotanu rozmiešame s polovicou strúhaného syra a smotanou na šľahanie. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a mletý muškátový oriešok.
Touto zmesou zalejeme zemiaky v miskách. Vrch posypeme zvyšným strúhaným syrom a dáme na 30 až 35 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Podľa chuti môžeme na posledných 10 minút zapnúť funkciu grilu, aby sa zemiaky trochu pripiekli a zostali chrumkavé.