Recepty Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Suroviny

250 g jahôd (veľkých červených, môžeme použiť aj kombináciu s iným ovocím)
mäta (čerstvej)
2 lyžice mandlí (alebo orieškov podľa chuti napr. vlašské, lieskovce)
1 citrón (len šťava)
2 lyžice hnedého cukru

Popis

Jahodové carpaccio s mätovým pestomOvocie si nakrájame na čo najtenšie plátky a vejárovito ho uložíme na servírovací tanier. V mažiari alebo kuchynskom procesore zmixujeme mätu, oriešky, citrónovú šťavu a hnedý cukor na omáčku. Dávame pozor, aby nebola rozmixovaná na kašu, ale aby v nej ostali kúsky orieškov. Touto hotovou omáčkou prelejeme pripravené ovocie. Podávame samostatne alebo so šľahačkou či jogurtom ako ľahký dezert po jedle.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4