Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme každé 2 mm po celej dĺžke. Polejeme ich olivovým olejom, potrieme pretlačeným cesnakom a osolíme. Pečieme zhruba 30 minút prikryté alobalom. Keď budú hotové, potrieme ich maslom, znovu jemne osolíme a posypeme nadrobno nasekaným rozmarínom.
Pretlačený cesnak zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a polovicou lyžičky čierneho korenia, pridáme olej, maslo, čerstvý aj sušený tymian. Dôkladne premiešame a natrieme na mäso. Prilejeme zeleninový vývar, víno a worcesterskú omáčku, okolo mäsa položíme vetvičky čerstvého tymianu a na polovicu prerezaný cesnak. Nádobu prikryjeme alobalom.
Mäso pečieme 10 minút pri teplote 250 °C, neskôr teplotu znížime na 180 °C a pečieme 2 hodiny. Počas posledných 30 minút alobal odložíme a mäso pečieme ďalej tak, aby sa trošku pripiekla koža.
Po upečení ho vyberieme z nádoby, scedíme, vložíme do hrnca, pridáme smotanu a varíme na miernom plameni ešte asi 7 minút.
Hotovú jahňacinu narežeme na plátky, polejeme smotanovou omáčkou, posypeme čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou a pridáme vetvičku tymianu. Podávame so zemiakmi.