Recepty Hráškový krém

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
450 g hrášku (Tesco Zelený hrášok)
200 ml smotany na varenie (Rajo Smotana na varenie 10 %)
2 zemiaky (Zemiaky voľné skoré - stredne veľké)
kaiserka (Kajzerka natural)
Suroviny z domu:
500 ml zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľa
rastlinny olej

Postup

1

V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.

2

Do hrnca pridáme hrášok a varíme, kým hrášok nezmäkne, pridáme smotanu a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Ak ostali hrudky, hráškový krém môžeme prepasírovať cez sitko do hrnca. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie a ešte pár minút prevaríme.

3

Polievku na záver zalejeme smotanou a posypeme krutónmi z kajzerky, ktorú sme nakrájali na kocky a zapiekli v rúre.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept