Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Do hrnca pridáme hrášok a varíme, kým hrášok nezmäkne, pridáme smotanu a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Ak ostali hrudky, hráškový krém môžeme prepasírovať cez sitko do hrnca. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie a ešte pár minút prevaríme.
Polievku na záver zalejeme smotanou a posypeme krutónmi z kajzerky, ktorú sme nakrájali na kocky a zapiekli v rúre.