Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V tlakovom hrnci opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridáme na väčšie kúsky nakrájané mäso a sprudka opečieme. Keď je mäso opečené, dobre ho osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy a nasekané paradajky. Do konzervy od paradajok nalejeme vodu a podlejeme ňou mäso. Tlakový hrniec zatvoríme a varíme 45 minút. Ak nemáme tlakový hrniec, mäso dusíme pod pokrievkou raz tak dlho.
Keď tlakový hrniec otvoríme, mäso varíme ešte ďalších 30 minút, až kým sa omáčka trochu nevyvarí a nezhustne.
Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky, ktoré uvaríme v slanej vode. Karfiol uvaríme nad parou a potom ho spolu so zemiakmi a smotanou rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme ju soľou a trochou muškátového orieška.
Mäso vyberieme z omáčky, vidličkou ho natrháme a podávame s karfiolovou kašou. Nakoniec ho prelejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.