Recepty Hovädzí steak s grilovanou kukuricou

Suroviny

2 hovädzie steaky (napr. Rib Eye alebo roštenka)
soľ
čierne korenie
2 PL masla
3 klasy kukurice
1 červená cibuľa (nakrájaná nadrobno)
1 paradajka (veľká nakrájaná nadrobno)
1 limetka (šťava aj kôra)
1 hrsť koriandra (čerstvého, nasekaného nadrobno)

Popis

Postup

Vyhrejeme gril alebo veľkú grilovaciu panvicu. Pridáme maslo a po jeho rozohriatí pridáme steaky. Pečieme ich cca 5 minút z každej strany. Keď je steak hotový, pridáme soľ a korenie podľa chuti a steaky zabalíme do alobalu. V mäsovom výpeku zo steakov ugrilujeme kukuricu pokrájanú na menšie kúsky. Keď je kukurica hotová, nožom oddelíme jadrá a klasy vyhodíme. V miske si zmiešame kukuricu, cibuľu,  paradajku, limetkovú šťavu, kôru a koriander. Premiešame a podávame ako prílohu k steakom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept