Recepty Grilované tofu so šalátom zo sladkej papriky

Suroviny

400 g tofu
Marináda:
2 strúčiky cesnaku
125 ml olivového oleja
125 ml balzamikového octu
2 PL hnedého cukru
1 PL provensalského korenia
½ ČL soli
Šalát:
4 papriky (červené)
1 strúčik cesnaku
olivový olej
soľ
petržlenová vňať

Postup

1

Rozkrojíme tofu pozdĺžne na dve polovice alebo ho nakrájame na plátky hrubé asi 2,5 - 3 cm.

2

Vložíme ich do sitka a nalejeme na ne horúcu slanú vodu. Na niekoľko minút necháme odkvapkať v sitku, vďaka čomu budú potom chrumkavejšie.

3

Medzitým pripravíme marinádu: zmiešame prelisovaný cesnak a všetky ostatné suroviny.

4

Plátky tofu položíme na papierovú servítku s drsným povrchom a jemne ich vysušíme.

5

Tofu potrieme marinádou, vložíme ho do misky a necháme ho marinovať na chladnom mieste.

6

Pripravíme paprikový šalát: rúru nahrejeme na 200 °C. Medzitým umyjeme papriky a uložíme ich na plech. Celé papriky pečieme asi 15 – 20 minút, kým nie sú mäkké – v polovici pečenia ich môžeme otočiť. Na niektorých miestach môže šupka sčernieť, ale nesmie popraskať. Opečené papriky uložíme na 15 minút do mikroténového vrecka, aby zvlhli.

7

Vyložíme „spotené“ papriky a pokrájame ich nad miskou, aby sme uchovali šťavu.

8

Papriky zbavíme šupky a jadrovníka, nakrájame ich na kocky a vložíme do misky so šťavou.

9

Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, olej a soľ na dochutenie.

10

Grilujeme tofu z oboch strán a podávame s paprikovým šalátom a čerstvým chlebom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4