Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rozkrojíme tofu pozdĺžne na dve polovice alebo ho nakrájame na plátky hrubé asi 2,5 - 3 cm.
Vložíme ich do sitka a nalejeme na ne horúcu slanú vodu. Na niekoľko minút necháme odkvapkať v sitku, vďaka čomu budú potom chrumkavejšie.
Medzitým pripravíme marinádu: zmiešame prelisovaný cesnak a všetky ostatné suroviny.
Plátky tofu položíme na papierovú servítku s drsným povrchom a jemne ich vysušíme.
Tofu potrieme marinádou, vložíme ho do misky a necháme ho marinovať na chladnom mieste.
Pripravíme paprikový šalát: rúru nahrejeme na 200 °C. Medzitým umyjeme papriky a uložíme ich na plech. Celé papriky pečieme asi 15 – 20 minút, kým nie sú mäkké – v polovici pečenia ich môžeme otočiť. Na niektorých miestach môže šupka sčernieť, ale nesmie popraskať. Opečené papriky uložíme na 15 minút do mikroténového vrecka, aby zvlhli.
Vyložíme „spotené“ papriky a pokrájame ich nad miskou, aby sme uchovali šťavu.
Papriky zbavíme šupky a jadrovníka, nakrájame ich na kocky a vložíme do misky so šťavou.
Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, olej a soľ na dochutenie.
Grilujeme tofu z oboch strán a podávame s paprikovým šalátom a čerstvým chlebom.