Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si gnocchi. Sladké zemiaky umyjeme, osušíme a na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou. Takto pripravené zemiaky položíme na tanier a dáme do mikro- vlnky. Ohrievame ich 7 – 10 minút, kým nie sú mäkké. Zemiaky môžeme tiež upiecť v rúre na 180 °C asi 30 – 40 minút. Následne ich ošúpeme a v miske roztlačíme na kašu. Pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme dlhý tenší valec (s priemerom približne 2 cm) a následne nakrájame na malé kúsky (dlhé 2,5 cm).
Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Postupne pridávame gnocchi a varíme pár minút, kým nevyplávajú na hladinu. Scedíme ich, polejeme olivovým olejom, premiešame a odložíme bokom.
Pripravíme si huby. Rúru predhrejeme na 200 °C. Huby natrháme pomocou dvoch vidličiek, stonky a klobúčiky nakrájame na hrubšie kusy. Zmiešame s olivovým olejom, mletou paprikou, soľou, kajenským korením a cesnakom. Premiešame, aby sa huby rovnomerne obalili. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 minút alebo dovtedy, kým nebudú trochu chrumkavé a na okrajoch hnedé.
Pripravíme si omáčku. V malom hrnci na stredne vysokej teplote zmiešame všetky ingrediencie (začínajúc pretlakom a končiac vodou). Premiešame a privedieme do varu. Varíme asi 15 – 20 minút alebo dovtedy, kým sa tekutina nezredukuje a omáčka nezhustne. Pridáme huby a premiešame.
Gnocchi rozdelíme do misiek, pridáme omáčku s hubami a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.