Recepty Fresine cestoviny s cícerom a krémovou omáčkou z pečenej papriky

Suroviny

350 g kukuričných cestovín (Tesco Finest Fresine cestovín)
3 papriky (Tesco Finest Palermo papriky)
2 strúčiky cesnaku
40 g kešu (pražených)
50 g parmezánu (strúhaného vegánskeho)
50 ml olivového oleja
2 PL červeného vinného octu
1 čl soli
½ ČL mletého čierneho korenia
40 g špenátových listov
4 PL bazalky (nasekanej čerstvej bazalky)
2 PL oregana (nasekaného čerstvého)
čerstvá citrónová šťava (šťava z 1 citróna)
½ ČL čili vločiek
litre vody (a 1 čajová lyžička soli na varenie cestovín)
Chrumkavý cícer:
1 čl olivového oleja
1 konzerva cícer (425 ml - scedeného)
½ ČL údenej mletej papriky
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka soli
1 štipka tymiánu (sušeného)
1 štipka rozmarínu (sušeného)
1 štipka šalvie (sušenej)
1 štipka sušeného cesnaku (mletého)
4 PL bazalky (čerstvých bazalkových lístkov na ozdobu)

Postup

1

Papriky umyjeme, osušíme, zbavíme semiačok a blán vnútri a rozkrojíme ich na polovicu. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie vonkajšou stranou hore a vo vopred vyhriatej rúre pečieme 30 minút, až kým šupka nebude úplne čierna. Premiestnime ich do misky, zakryjeme fóliou a necháme spariť aspoň 10 minút. Následne papriky zbavíme šupiek.

2

Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme ich a odložíme bokom.

3

Pripravíme si chrumkavý cícer. Scedený cícer, olivový olej, mletú údenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, sušený tymian, rozmarín, šalviu a mletý sušený cesnak zmiešame v miske. Následne všetko prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme dochrumkava vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. Odložíme bokom.

4

Do mixéra pridáme pečenú papriku, roztlačený cesnak, kešu oriešky, vegánsky parmezán, olivový olej, červený vínny ocot, čierne korenie a soľ a všetko rozmixujeme dohladka.

5

Omáčku vylejeme na veľkú rozohriatu panvicu, pridáme špenát, bazalku a oregano a na miernom ohni povaríme minútu. Pridáme cestoviny, citrónovú šťavu a čili vločky a premiešame.

6

Rozdelíme na taniere, pridáme chrumkavý cícer, posypeme bazalkou a podávame.

7

Podávame s Tesco Finest Pinot Noir Valle de Casablanca červené víno 750 ml.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept