Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Papriky umyjeme, osušíme, zbavíme semiačok a blán vnútri a rozkrojíme ich na polovicu. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie vonkajšou stranou hore a vo vopred vyhriatej rúre pečieme 30 minút, až kým šupka nebude úplne čierna. Premiestnime ich do misky, zakryjeme fóliou a necháme spariť aspoň 10 minút. Následne papriky zbavíme šupiek.
Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme ich a odložíme bokom.
Pripravíme si chrumkavý cícer. Scedený cícer, olivový olej, mletú údenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, sušený tymian, rozmarín, šalviu a mletý sušený cesnak zmiešame v miske. Následne všetko prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme dochrumkava vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. Odložíme bokom.
Do mixéra pridáme pečenú papriku, roztlačený cesnak, kešu oriešky, vegánsky parmezán, olivový olej, červený vínny ocot, čierne korenie a soľ a všetko rozmixujeme dohladka.
Omáčku vylejeme na veľkú rozohriatu panvicu, pridáme špenát, bazalku a oregano a na miernom ohni povaríme minútu. Pridáme cestoviny, citrónovú šťavu a čili vločky a premiešame.
Rozdelíme na taniere, pridáme chrumkavý cícer, posypeme bazalkou a podávame.
Podávame s Tesco Finest Pinot Noir Valle de Casablanca červené víno 750 ml.