Expresné muffiny pre maškrtníkov

Suroviny

2 šálky polohrubej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka slnečnicového oleja
1 šálka mlieka (acidofilného mlieka)
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
1 šálka vlašských orechov (mletých)
1 šálka brusníc
1 šálka bielej čokolády
Horká čokoláda so sušenými višňami a kakao
1 šálka horkej čokolády (so sušenými višňami)
1 šálka kakaa
Hrozienok, strúhaných jabĺk a škorica
1 šálka hrozienok
1 šálka červeného jablka (strúhaných)
1 šálka mletej škorice
Kokos a citrónová kôra
1 šálka strúhaného kokosu
1 citrón (len kôra)
Ovsené vločky a sušené ovocie
1 šálka ovsených vločiek
1 šálka sušených marhúľ
Banána a arašidového maslo
1 šálka banánov (najemno nakrájaného)
1 šálka arašidového masla
Brusnica a biela čokoláda
1 šálka brusníc
1 šálka bielej čokolády

Popis

Kľúč k úspechu je v tom, že musíme zvlášť zmiešať vlhké a zvlášť suché suroviny. Najprv tie vlhké...

...a teraz tie suché!

Potom tieto dve masy len jemne premiešame.

Expresné muffiny pre maškrtníkov

Cestom naplníme košíky na muffiny. Ale pozor! Najlepšie je mať silikónové formy. Ak máme papierové košíky, vložíme ich do plechu na muffiny, pretože tieto košíky sa na obyčajnom plechu roztiahnu a cesto sa bude vylievať. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200 stupňov. Cesto pre istotu skúsime špáradlom (nemalo by sa naň lepiť) a vychutnáme si svoje muffiny.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept