Recepty Dúhová vegetariánska pizza

Suroviny

Cesto
400 g hladkej múky
30 g droždia
1 ČL kryštálového cukru (zarovnaná)
1 ČL soli
200 ml vody (vlažnej)
Na oblohu
paradajkový pretlak
150 g syra (strúhaného)
1 zelená paprika
1 paprika (oranžová)
4 cherry paradajky
1 červená cibuľa
1 cvikla
brokolica
karfiol (čerstvého)

Postup

1

Do vlažnej vody rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vytvoriť kvások.

2

Rúru vyhrejeme na 200 °C.

3

Múku preosejeme, pridáme olej, soľ, vodu s droždím a vypracujeme hladké cesto a necháme podkysnúť asi 30 – 40 minút.

4

Zeleninu očistíme a pokrájame: papriku na menšie kocky, paradajky na štvrtinky. Brokolicu a karfiol rozoberieme na čo najmenšie hlavičky. Cviklu rozkrojíme na štvrtinky a tie na tenké trojuholníčky.

5

Vykysnuté cesto rozváľame na plech, alebo rozdelíme na dve polovice, z ktorých rozvaľkáme dve menšie pizze.

6

Potrieme paradajkovým pyré, posypeme strúhaným syrom a ukladáme naň pokrájanú zeleninu ako farebné pruhy.

7

Pečieme asi 20 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept