Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
TIP: Ak chcete veľmi sladké cukríky, môžete použiť aj domáce sirupy alebo kombinovať sirup s džúsom. Extra zdravý variant si zasa môžete pripraviť z čerstvej ovocnej šťavy.
Na 1 liter tekutiny potrebujeme 10 g želatíny agar. Ak chceme tvrdšie cukríky, použijeme viac agaru alebo menej džúsu. Konzistenciu uvidíme po jednom pokuse.
Dáme šťavu do hrnca, pridáme agar a metličkami miešame na miernom plameni.
Hneď ako zmes zovrie, odstavíme ju zo sporáka, horúcu ju nalejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
Po hodine želé cukríky vyklopíme a vyskúšame. Skladujeme v chladničke vo formičkách alebo vyklopené cca 2 – 3 dni.
Viete, že...?
Riasa agar, známa v Japonsku ako kanten, je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Okrem iného je agar mimoriadne výživný, pretože obsahuje mnoho minerálov. Môže sa použiť na dezerty, gumené cukríky alebo korenené zeleninové aspiky. Neutrálna chuť agaru neovplyvní prirodzenú arómu ovocia alebo zeleniny.
Benefity želé z agaru: