Domáca knedľa bez kysnutia

Suroviny

2 šálky polohrubej múky
1 šálka vody (teplej)
5 ks žemle (staršieho)
1 ČL soli
½ balíčka prášku do pečiva
1 vajce (len žĺtok)

Popis

Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok a múku spolu s práškom do pečiva, osolíme, všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Prv než ich vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nepraskli. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach ich vyberieme a popicháme špajdľou, aby z nich unikla prebytočná para.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept