Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Medzitým si cviklu a mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu preložíme na plech, ochutíme 2 PL oleja, rascou, soľou a trochou čierneho korenia.
Pečieme približne 30 – 35 minút, kým nie je zelenina úplne mäkká. Ešte teplú zeleninu potom dáme do mixéra, zalejeme trochou vody a rozmixujeme do hladka.
V hrnci rozohrejeme zvyšný olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
Potom pridáme do hrnca rozmixovanú zeleninu, dolejeme zvyšok vody a privedieme k varu. Polievku povaríme a podávame dochutenú sladkou smotanou a čerstvým kôprom.