Recepty Cviklová polievka so smotanou

Suroviny

600 g cvikly
3 mrkvy
3 PL olivového oleja
1 ČL rasce (celej)
bobkový list
1 cibuľa (menšia)
750 ml vody
sladká smotana
kôpor (čerstvý, na dochutenie)

Popis

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Medzitým si cviklu a mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu preložíme na plech, ochutíme 2 PL oleja, rascou, soľou a trochou čierneho korenia.

Pečieme približne 30 – 35 minút, kým nie je zelenina úplne mäkká. Ešte teplú zeleninu potom dáme do mixéra, zalejeme trochou vody a rozmixujeme do hladka.

V hrnci rozohrejeme zvyšný olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.

Potom pridáme do hrnca rozmixovanú zeleninu, dolejeme zvyšok vody a privedieme k varu. Polievku povaríme a podávame dochutenú sladkou smotanou a čerstvým kôprom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4